با آی آر چاپ همراه باشید تا درباره زندگی این هنرمند و دستاوردهایی که در طی زندگی هنری خود تا به اینجا داشته است، بپردازیم.
چند ورق از زندگی راب جانوف
راب جانوف در کالیفرنیای امریکا به دنیا آمده است. او که مدرک خود را در رشته طراحی صنعتی از دانشگاه سن جوز آمریکا گرفته، در همان ابتدا کار متوجه شد که این رشته، حوزه کاری مورد علاقه او نیست. به همین خاطر تصمیم گرفت تمرکز خود را روی مقوله طراحی گرافیک قرار دهد. در سال 1970 وقتی برای اولین بار با یک آژانس کوچک در سیلیکون ولی کار خود را آغاز کرد هیچ وقت تصورش را هم نمیکرد که روزی به عنوان خالق لوگو و هویت بصری یکی از غولهای تکنولوژی در دنیا شناخته شود.
او در سال 1977 به مجموعه Regis McKenna واقع در کالیفرنیا، پالوآلتو پیوست و در دوران کاری خود برای طراحی پکیج هویت شرکت اپل کامپیوتر انتخاب شد. جانوف بعدها از این اتفاق به عنوان یک سفارش ناممکن یاد کرد. گرچه به گفته خودش، استیو جابز وقتی طرح پیشنهادی راب برای لوگوی اپل را دید، بدون هیچ صحبتی لبخند زد. یک سیب گاز زده که به سادگی، جای خود را در زندگی همه مردم دنیا باز کرد.
از گمنام بودن یا یک شبه معروف شدن راب جانوف
راب جانوف قبل از اینکه لوگوی اپل را طراحی کند، چندان گرافیست برجسته و شناخته شده ای نبود. این پروژه همانند سکوی پرتابی برایش بود تا بتواند با شرکتهای بزرگ دیگر هم همکاری کند. او از روزهای شروع کار خود به این شکل یاد میکند که عادت داشته برای رفتن به محل کار خود، از کوچه باغهای منطقه سیلیکون ولی عبور کند. جایی که کارخانهها و شرکتهای بزرگی اعم از HP و Intel حضور داشتند. در این رفت و آمدها، کار کردن در دفتر رجیس مک کنا بیش از هر چیز باعث شد راب مسیر زندگیش تغییر کند.
وقتی این گرافیست تازه کار با پیشنهادی از سوی شرکت اپل مواجه شد، قبل از هرچیز شیفته خود پروژه و اهداف شرکت شده بود. به همین خاطر تمام انرژی و خلاقیت خود را روی طراحی لوگوی اپل گذاشت و نتیجه آنقدر ساده و در عین حال جذاب بود که استیو جابز در همان نگاه اول، طرح را پسندید. یک سیب گاز خورده که هیچکس آن را با گیلاس اشتباه نخواهد گرفت!
رنگهای به کار رفته در لوگوی اولیه گوگل را شاید کمتر کسی به یاد داشته باشد. چرا که در سالهای گذشته این طرح بارها ری دیزاین شد و به شکلهای مختلف در خاطر افراد باقی مانده. اما راب جانوف نقل میکند که رنگهای متنوع لوگوی اول اشارهای داشته به صفحههای نمایش رنگی کامپیوترهای اپل. و از آنجایی که این نکته یک مزیت رقابتی مهم برای شرکت اپل به حساب میآمده، استیو جابز درخواست کرده که هر نوار این لوگو با رنگی مخصوص به خود آمیخته شود. که از نظر چاپ هزینه چشمگیری هم برای شرکت در پی داشت اما او احساس میکرد که رنگهای زنده تر میتوانند احساسات کاربران را بیشتر درگیر کنند.
راب جانوف در ادامه همکاری خود با اپل، به عنوان کارگردان هنری، متخصص چاپ و کارشناس تبلیغات در این مجموعه فعالیت کرد. اما پروژههای دیگری که بعد از موفقیت در این کار در مسیر حرفهای او قرار گرفتند، باعث شد او تا 30 سال بعدی، در قله تبلیغات آمریکا دیده شود. پروژههایی مانند طراحی برای شرکت اینتل، IBM، Midori، کلاب بینالمللی دینرز، کرافت و کلینکس از جمله فعالیتهای حرفهای او بعد از موفقیت در شرکت اپل بودهاند.
جزئیات زندگی حرفهای راب جانوف
جانوف برای مدتی برای آژانسهای تبلیغاتی که در نیویورک و شیکاگو فعال بودند هم کار کرد. شرکتهایی همچون Chiat/Day که باعث شدند نام او بیش از پیش در صنعت طراحی و تبلیغات شنیده شود. او توانست تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی و برندینگ بسیاری از شرکتهای داخلی و بینالمللی را انجام دهد و به عنوان یک چهره موفق در صنعت گرافیک شناخته شود. او بعدها آژانس دیجیتال خود را با همراهی شریک تجاری استرالیایی خود، جوئل بوم، بعد از شش سال راهاندازی کرد.
راب جانوف در مدت زمان اقامت خود در شیکاگو، مجبور بود به خاطر شغل خود به عنوان طراح شرکتهای بینالمللی، به کشورها و شهرهای مختلفی سفر کند. او همچنین به دلیل آشنایی قبلی که با طراحی صنعتی داشت در بعضی پروژهها نقش کارگردان هنری و یا پروداکت دیزاینر را نیز به عهده میگرفت. همچنین بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل رشته هنر و گرافیک در ایالتهای مختلف آمریکا، در سخنرانیها یا دورههایی که او به عنوان استاد و سخنران برگزار میکرد، شرکت کردهاند.
گرچه او در مصاحبههای اخیر خود گفته است که دیگر به عنوان مدرس دورههای گرافیک را تدریس نمیکند و قصد دارد روی پروژههای فردی و آژانس تبلیغاتی خودش تمرکز کند. با اینکه شناخته شدهترین طراحی این گرافیست آمریکایی، لوگوی شرکت گوگل بوده اما نگاهی که او به دنیای مدرن تکنولوژیک دارد الهامبخش بسیاری از طراحان جوان نسل بعد شده است. او درباره نوع طراحی که در اسکچهای اولیه لوگوی اپل دنبال میکرده میگوید که قصدش فقط به تصویر کشیدن سایهای از فرم سیب بوده است. و امروز میدانیم که این طرح، واقعاً هم بر دنیای طراحی سایه انداخته است.
نمونه کارهای راب جانوف
تصاویری که در این مقاله دیدید، همگی از نمونه کارهای این طراح گرافیست آمریکایی هستند. نکته مشترکی که بین تمام کارهای او مشاهده میشود، سادگی و نوع نگاه متفاوتی است که جانوف به موضوعات دارد. همین موضوع باعث شده که برخلاف بسیاری از طراحان گرافیک معروف جهان که به خاطر طرحهای ماکسیمال یا رترو خود شناخته شده هستند، راب جانوف بیشتر با دنیای تکنولوژی و مینیمال امروزی رابطه برقرار کند. شما چه نظری درباره کارهای این هنرمند دارید؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.
مطالب پیشنهادی: