نکاتی در مورد کارت ویزیت مناسب برای تجارتهای تازه تاسیس
اگر تجارت خود را تازه شروع کرده یا شغلتان را عوض کردهاید، یا بههرحال تازهکار بهحساب میآیید، لازم نیست همه این را بدانند. حتی اگر موضوع پنهانی نیست و خیلیها میدانند، حداقل بهتر است حس بیتجربگی و غیرحرفهای بودن از شما منتقل نشود. موضوع این مطلب در مورد چاپ کارت ویزیت است. میخواهیم در مورد اینکه چه کنیم تا کارت ویزیتمان با باتجربهها قابلمقایسه باشد صحبت کنیم. یک رفتار پخته و حرفهای در معرفی تجارتتان بخشی از ضعفهای تازهکار بودن را در چشم دیگران میپوشاند. مواردی را با هم مرور میکنیم که هرکدام یکی از مشکلات یا اشتباهات تازهکارها با کارت ویزیتشان است.
۱- آدرس ایمیلهای قدیمی
قبلاً جایی کار میکردید و یک آدرس ایمیل اختصاصی برای آن داشتید، یا یک ایمیل شخصی فانتزی بر اساس علایقتان در نوجوانی داشتید که با روحیات تجارت جدیدتان لزوماً سازگار نیست. خیلی از این آدرسها یا بهدلیل تغییر شغل غیرقابل استفادهاند یا برای کار حرفهای مناسب نیستند. بهتر است یک ایمیل اختصاصی با آدرس مناسب حرفهتان (ترجیحاً روی دامین سایت خودتان) بسازید. قیمت چندانی ندارد، در عوض نشان میدهد که شما در کار خود ثبات دارید و نگران هزینههای اینچنینی نیستید.
۲- وبسایت داشته باشید
لازم نیست حتماً روز اول یک سایت پر از محتوا درست کرده باشید، بههرحال این کار هم تمرکز میخواهد و هم هزینهبر است. اما سعی کنید با کمی هزینه یک سایت حتی تکصفحهای مناسب کسبوکارتان داشته باشید. این کارها مثل کتوشلوار است، حتی کهنه و سادهی آن وقتی اتوکشیده باشد یک معنی دیگر میدهد. اگر کارتان به نام خودتان خیلی وابسته است (مثل وکلا، مشاوران، پزشکان یا مربی) بهتر است از همین برای دامین استفاده کنید. درواقع برند شما دقیقاً خود نامتان است و مخاطب احتمالی شما در گوگل ابتدا سعی میکند از اسم شما برای جستجو استفاده کند. اگر در دسترس نبود میتوانید از کلمات بعدی برای معرفی ویژگی یا شرکتتان استفاده کنید.
از سرویسهایی استفاده کنید که همراه با دامین به شما سرویس ایمیل هم میدهند. آنوقت در سایت خود یک ایمیل رسمی خواهید داشت
۳- مرموز نباشید
گاهی میشود که توصیف خدماتی که ارائه میدهید در یک کلمه نمیگنجد. باید بیشتر حرف بزنید و اگر مشاور یا معلم یکرشتهی خاص هستید یا وکیلی هستید که در یک جنبهی خاص حقوقی مهارت دارید حتماً ذکر کنید. درست است که این کار باعث میشود مخاطبان خاصتری پیدا کنید و همه سراغتان نیایند، ولی در عوض هویت مشخصتری پیدا میکنید و ممکن است مشتریان مناسبتری در حوزهی تخصصی خود داشته باشید.
۴- از هزینه کردن نترسید
یکزمانی کارت ویزیت داشتن یک مقدار پرهزینه بود و هرکسی سراغ یک کارت ویزیت خوب نمیرفت. خوشبختانه حالا بهقدری گزینههای متعدد با دستگاههای پیشرفته در دسترس هست که لازم نیست برای حتی اولین کارت ویزیتتان سراغ ارزانترین گزینهها بروید. یک مقدار هزینه بیشتر میتواند نشان دهد که شما بازی بزرگان را میشناسید. البته لازم نیست سراغ لوکسترین و گرانترین گزینهها بروید، نگران هم نباشید، هزینهها درمجموع نسبت به گذشته و امکاناتی که موجود هست کاهشیافته و برای تجارتی که میخواهد رشد کند خیلی ریسک سنگینی نیست.
۵- نوشتن یا ننوشتن؟
به این سؤال پاسخ دهید که آیا لازم است روی کارتتان چیزی نوشته شود؟ مثلاً برای معرفی یا اعلام شماره عضویت یا حتی شماره شخصی و ... . اگر چنین است کارت ویزیتهای با سلفون براق کلافهتان خواهند کرد. البته زیبا و جذاب هستند، اما خوشبختانه میتوانید گزینههای جذاب دیگری که قابلیت نوشتن داشته باشند را پیدا کنید. در این مورد با شرکتی که کارت را سفارش میدهید مشورت کنید. آنها مدیاها و کاغذهای مختلف و روکشهایی که روی آنها میخورد را بهخوبی میشناسند.
۶- باید یکجایی گذاشته باشم!
خیلی وقتها میشود که وقتی یک تازهکار میخواهد کارت ویزیتش را به کسی بدهد کیف و جیبهایش را زیرورو میکند و آخر هم کارت را در گوشهای با حالت خمشده و کج پیدا میکند. یا اینکه بهطور نامناسبی میگوید «مثلاینکه همراهم نیست». اگر این اتفاق برای شما میافتد دارید فریاد میزنید که آماده نیستید. یک جا کارتی با آدرس مشخص درون کیف یا بهتر از آن، جیبتان داشته باشید و همیشه به این قاعده وفادار باشید. مطمئن شوید که خالی نشده و ترجیحاً در دسترس بگذارید که بتوانید خیلی سریع یک کارت از آن بردارید. یک کار خوب دیگر این است که روی لباستان نشانی از نام و تجارتتان نصب کنید که مخاطب چهرهی شما را در کنار آن ببیند. این کار خودش نوعی برندسازی شخصی برای شناخته شدن است. حالا کارتتان کارش را انجام میدهد.
۷- هرکس از راه میرسد
اگر از دسته کسانی هستید که به هرکس از راه میرسد کارت میدهد لطفاً تجدیدنظر کنید. این کار ارزش حرفهای شما را پایین میآورد و نشان میدهد اعتمادبهنفس کافی ندارید. یا به عبارتی گمان میکنید که خیلی خواستنی نیستید. واقعیت این است که حتی کسانی که در دیدار اول از شما استقبال میکنند بهاحتمالقوی کارت ویزیتتان را همان روز دور میاندازند. پس صبر کنید که ارتباطتان با مخاطب به حدی پیش برود که نوعی شوق یا تمایل متقابل برای تماس مجدد وجود داشته باشد، آنوقت درخواست تبادل کارت ویزیت کنید و باافتخار و اعتمادبهنفس کارتتان را مثل یک هدیهی ارزشمند تقدیم کنید.
۸- فقط همین کار
اصلاً این فکر را نکنید که کارت ویزیت قدیمی که در کار قبلی داشتید یا کارت ویزیتی شامل هزار خدمات مختلف را به مشتریانتان بدهید. توجه داشته باشید که مخاطب شما که قرار است برای مشتری شدن متقاعد شود برای حل مشکلی به شما مراجعه کرده. و اگر حس کند شما جراحی هستید که برای اولین بار میخواهید دست به تیغ ببرید یا علاوه بر این در کار آب حوض کشیدن هم هستید اعتمادش را از دست میدهد. به عبارت بهتر سایه کارهای دیگر قبلی یا جانبی اصلاً نباید روی کارت ویزیت حرفهی اصلیتان بیفتد. چون به تخصص و تمرکز شما بهراحتی شک خواهند کرد.
۹- بدون کارت هرگز
بدترین اشتباه را آخر از همه میگوییم، بهعنوان کسی که میخواهد کسبوکار و برند نوی خود را بسازد هیچوقت نگویید «من کارت ویزیت ندارم». این جمله به یکی از این جملات ترجمه میشود :
• من هنوز به کارم اطمینان ندارم
• من هنوز نمیدانم میخواهم چهکار کنم
• من میترسم که کارم را معرفی کنم
حالا از همهی این حرفها گذشته، اگر در یککلام بخواهیم بگوییم، کارت ویزیت برای برند شخصی شما با هر تخصصی که هستید اولین ابزار ارتباطگیری و شناخته شدن است. اول ابزارتان را مهیا کنید و بعد از شخصیت حرفهای جدیدتان رونمایی کنید.
بیشتر بخوانید:
- 7 کارت ویزیت خلاقانه معماری
- 10 ایده برای کارت ویزیت خاص و داستان هر کدام
- ایده هایی برای بروشورهای چند صفحه ای جذاب