بروشور؛ پیامرسانهای اتوکشیده و خوشتیپ
بروشور یکی از ایدههای رایج تبلیغات چاپی است که از بس پراستفاده است، جایگاه آن بهدرستی شناخته نمیشود. معمولاً برای طراحی و چاپ آن هزینه میکنید، ولی احتمالاً توقع زیادی از آن ندارید. شاید فکر میکنید چیزی در حد تراکت است. یا برعکس، چون همه حرفهای مهمتان را در آن زدهاید انتظار دارید مخاطب حتماً با دقت و تمرکز بخواند و تحت تأثیر قرار بگیرد. هیچکس دوست ندارد بروشوری که برای آن زحمت کشیده بهسادگی دور انداخته شود. بیایید کمی جدیتر به مسئله فکر کنیم. بروشور یک رسانهی خوب برای انتقال مطالبی است که مخاطب را تحریک کند و از او یک مشتری بسازد. داستان برندتان را تعریف کند و خدمات و محصولاتتان را طوری که مخاطب دوست دارد عرضه کند. انتظار داریم وقتی کسی بروشورتان را بخواند با کار شما آشنا شده و تکلیفش را با آن بداند. اگر بروشور جذابی باشد حتی اگر الآن مشتری نشد، گوشهی ذهنش ثبت خواهید شد.
بیشتر بروشورها از خط تا استفاده میکنند تا هم فضا را برای محتواها تقسیم کنند هم خروجی جمعوجور و خوشدستتری از آب دربیاید. هرچند بروشور تکبرگ هم معنی دارد، بروشورهای سه لتی بسیار پراستفاده است و نمونههای خلاقانه و متنوعی از استفاده از خط تا هم دیده میشود. میخواهیم بیست ایده ظریف و ساده طراحی بروشور شیک و خواندنی را مرور کنیم.
انتخاب موضوع مناسب برای بروشور شما به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- هدف از بروشور:
- معرفی یک کسب و کار یا برند:
- تاریخچه و فلسفه شرکت
- محصولات یا خدمات
- مزایای رقابتی
- اطلاعات تماس
- معرفی یک محصول یا خدمات:
- ویژگی ها و مزایا
- کاربردها
- قیمت
- نحوه خرید
- ارائه اطلاعات آموزشی:
- نکات و راهکارهای مفید
- آمار و ارقام
- منابع و اطلاعات تکمیلی
- تبلیغات یک رویداد:
- زمان و مکان
- برنامه و جزئیات
- نحوه ثبت نام
- مخاطبان هدف:
- علایق و نیازهای مخاطبان
- سن و جنسیت
- سطح تحصیلات
- موقعیت اجتماعی
- معرفی یک کسب و کار یا برند:
۱- بدرخشد
از رنگهای درخشان و چشمگیر در طراحی استفاده کنید. البته زیادهروی نکنید تا چشم را نزند. ولی رنگهای مرده و کدر در رقابت با هزار تصویر دیگر بازندهاند. یک بروشور درخشنده و گیرا چشم را برای چند لحظه به خود جلب میکند. اگر هویت برندتان رنگ خاص خودش را دارد، پردرخششترین نقطهی طیف آن را برای استفاده در بروشور انتخاب کنید.
۲- به هر پنل شخصیت بدهید
از خط تا استفاده کردهاید تا فضا را بخشبندی کنید. این مفهوم را در طراحی هم ادامه دهید. دلیلی ندارد همهی پنلها شبیه هم باشند و حتی یک سبک طراحی شده باشند. ممکن است رنگ زمینههای مختلف برای هرکدام استفاده کنید. یا یکی را اصلاً با عکس و چند کلمه روی آن طراحی کنید. یا یکی برای نوشتن یکی دو پاراگراف مطلب مهیا شده باشد. بگذارید چشم مخاطب با باز کردن تاها تااندازهای غافلگیر شود یا بهعبارتی استراحت کند. ولی طراحتان حتماً میداند که انسجام کلی بروشور را باید حفظ کند.
۳- افقی حرکت کنید
ممکن است خط تاهای بروشور شما فضا را بهصورت عمودی بخشبندی کرده باشد. ایرادی ندارد، ولی این اشتباه را نکنید که محتوا را بچرخانید و عمودی کار کنید. این یعنی مخاطب را مجبور میکنید تا بروشورتان را بچرخاند و همین ممکن است برای نخواندن کافی باشد. اگر طرح کاغذتان عمودی است طوری تقسیمش کنید و در هر بخش بهصورت افقی محتوا را قرار دهید. بهخصوص متن. ممکن است بتوان یک تصویر بزرگ را چرخاند و عمودی کار کرد. اما باز باید محتاط باشید.
۴- سیاهوسفید هم عالمی است
درست است که جهان تبلیغات خیلی مدیون پیشرفت فناوری استفاده از رنگهاست. اما هنوز ترکیب طیف سیاهوسفید اثر خودش را دارد. یک بروشور چندلتی سیاهوسفید که البته با استانداردهای مدرن طراحی شده باشد میتواند همزمان جنبهی کلاسیک و فاخری پیدا کند. درواقع این پالت سادهی رنگ مثل خود سادگی همیشه مد است و استفادهی حرفهای از آن تاریخ انقضا ندارد. خوبی طراحی سیاهوسفید این است که با پرینتر سادهی دفتر کارتان میتوانید نسبت به خروجی تا حدی دید پیدا کنید. البته خب، خروجی پرینتر با خروجی چاپگرهای تخصصی خیلی تفاوت دارد. ولی چشمتان را با حال و هوای طرحتان آشنا میکند.
۵- از بافت زمینه استفاده کنید
از زمینههای خاص برای جذاب کردن بروشورتان استفاده کنید. بهخصوص روی پنل بیرونی. یک زمینه یا بافت با تصور برجسته یا چیزی که آدم را یاد حس خاص مانند چوب میاندازد مخاطب را تحریک به برداشتن و لمس بروشورتان میکند. البته این کار کمی خلاقیت میخواهد. اجازه بدهید طراحتان از تجربه و هنرش استفاده کند تا ریسک کمتری کرده باشید.
۶- گسترش دهید
یک چیز دیگر هم که لزوماً همیشگی نیست این است که همه پنل ها باید جداگانه طراحی شوند. ممکن است بهترین کار این باشد که برای دو یا سه لت کنار هم یک نقشه بکشید و تصویرتان را روی کل آن پهن کنید. البته این کار معمولاً برای لتهای داخلی جواب میدهد. ولی گاهی هم میشود روی لت خارجی هم این کار را کرد. به شرطی که در حالت تاشده همچنان جذاب و کاربردی باشد. چون بروشور اول در حالت بسته قضاوت میشود، بعد باز میشود.
۷- اشکال بامزه استفاده کنید
یکی از سادهترین ایدههای جذاب کردن بروشور استفاده از الگوهای شکلی جالب است. اگر مثلاً یکی دوتا از این شکلها را انتخاب کنید که هم خوب رنگ بخورد و هم حتی کاربردی مثل دستهبندی یا هدایت مخاطب به مطالب اصلی و دستهبندی محتواها را داشته باشد، کافی است. این ایده برای صرفهجویی در هزینه عکاسی یا طراحی شکلهای پیچیده هم مفید است. ضمناً نشان میدهد که شما برای نشان دادن پیامتان جسارت کافی استفاده از ابزارها را دارید. البته طراحتان میداند چهکار کند تا زیادهروی نکنید و بروشورتان مهدکودک نشود.
۸- خطکشی داشته باشید
وقتی حجم متنها و تنوع اندازههای آن در بروشور زیاد باشد حتماً باید مثل کشاورزانی که زمین را کرت بندی میکنند برای فضایتان نقشه بکشید. اینکه باکسهای فرضی یا واقعی روی صفحه برای مطالب کوتاه داشته باشید و برای ستونها و فهرستها حتماً نظم خطکشی شده آن را در نظر بگیرید باعث میشود مطالب در هم گم نشنوند. کلاً ستون چیز خوبی است. سعی کنید مطالب را در ستونهای متعدد بشکنید و فضا را به ستونهای منظم برای جا دادن آنها تقسیم کنید.
۹- بر شما باد عکس خوب
کلاً بهتر است که بروشور عکس داشته باشد. وگرنه خیلی سخت میشود حوصله مخاطب را سر نبرد. عکس باعث استراحت چشم میشود و اجازه میدهد مخاطب لذت بصری ببرد. و اینکه لطفاً عکس خوب و باکیفیت استفاده کنید. اگر ندارید ارزشش را دارد که هزینه کنید و از عکاس کمک بگیرید، وگرنه عکس بیکیفیت اثر معکوس میگذارد. مطمئن شوید که عکسها خوب جا گرفتهاند و به همدیگر و به طرح میآیند. اگر قرار است بخشی از عکس انتخاب شود یا تغییری در آن بدهید محتاط باشید و حتماً از نظر طراح حرفهای استفاده کنید.
۱۰- با چینش کلمات بازی کنید
اگر بروشورتان عکس ندارد یا تصویر مناسب به هر دلیلی ندارید، اشکالی ندارد. تیترها، شعار، اسم شرکت، و گزیدههایی که میتوانند برگزیده و جدا شوند هم استعداد طنازی دارند. با آنها اصطلاحاً (Typeface) درست کنید و با وسطچین کردن یا باکس درست کردن از آنها به تصویر تنوع بدهید. ممکن است به بعضی کلمات کمی زاویه بدهید یا در حاشیه قرارشان دهید. این کار هم موجب زیبایی بروشور میشود هم خوانایی متنها را زیاد میکند.
در مطلب بعدی به ده ایدهی دیگر برای طراحی بروشور عالی میپردازیم. پس لطفاً ما را دنبال کنید.
نکته:
- در انتخاب موضوع بروشور، به خلاقیت و نوآوری توجه کنید.
- موضوع بروشور باید با نیازها و علایق مخاطبان هدف شما مرتبط باشد.
- از تصاویر و گرافیک جذاب برای جلب توجه مخاطب استفاده کنید.
- متن بروشور را به صورت واضح و مختصر بنویسید.
- اطلاعات تماس خود را به طور کامل در بروشور درج کنید.
با ایده های خلاقانه و محتوای جذاب می توانید بروشوری اثربخش و ماندگار طراحی کنید.
پیشنهاد مقاله: