021-77335593
مزایا و نحوه چاپ دستگاه ریسوگراف
13 اسفند 1402چاپ ریسوگراف چیست؟
ریسو نوعی چاپ دیجیتال است که با دستگاههای ریسوگراف انجام میشود. در روش ریسوگراف، محتوای تصویری یا متنی به صورت دیجیتال اسکن میشود و سپس بر روی یک استنسیل (صفحه نازک و انعطافپذیر از جنس پلاستیک یا فلز که طرح مورد نظر شامل متن یا تصویر برای چاپ بر روی آن حک شده است.) چاپ میشود. استنسیل برروی یک درام ( یک استوانه فلزی در مرکز دستگاه ریسوگراف برای انتقال جوهر به کاغذ است) حساس به نور قرار میگیرد و با تابش نور، قسمتهای مورد نظر برای چاپ روی درام فعال میشود و مرکب بر روی درام منتقل شده و بر روی کاغذ چاپ میشود.
دستگاه چاپ ریسوگراف
دستگاه چاپ ریسوگراف نوعی دستگاه چاپ دیجیتال است. این دستگاه از فنآوری های چاپ استنسیل و چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ بالا به خصوص برای متون و تصاویر تک رنگ محبوب است. مواد مصرفی دستگاه ریسوگراف شامل استنسیل، جوهر و کاغذ است. این دستگاه در اندازهها و ابعاد مختلف و با قیمت های متغییری وجود دارد و کار با آن بسیار ساده است و نیاز به دانش و تخصص فنی خاصی وجود ندارد.
تفاوت دستگاه ریسو با دستگاه چاپ افست
اگرچه دستگاه ریسوگراف و چاپ افست هر دو برای چاپ در تیراژ های بالا مورد استفاده قرار میگیرند و قابلیت چاپ روی کاغذ با ضخامت و جنسهای مختلف را دارد اما تفاوت هایی با یکدیگر نیز دارد.
چاپ ریسوگراف نوعی چاپ دیجیتال است که دارای سرعت چاپ بالا ( 8000 صفحه در ساعت) می باشد و برای متون و تصاویر تک رنگ انتخاب مناسبتری است چرا که قابلیت چاپ رنگ محدودی دارد. در این روش بوی مرکب هنگام چاپ استنشاق می شود. در مقابل چاپ افست نوعی چاپ سنتی است که دارای سرعت متوسط (تا 5000 صفحه در ساعت) می باشد. کیفیت چاپ افست برای تصاویر و متون رنگی بسیار بالاست چرا که قابلیت چاپ رنگ کاملی دارد و هنگام چاپ بوی رنگ استنشاق نمیشود.
چاپ ریسو انتخاب مناسب و مقرون به صرفه تری برای تعداد چاپ با تیراژهای بالا و برای چاپ بر روی کاغذهای ضخیم تر است. چاپ افست تصاویر و متون را با جزئیات و کیفیت بهتری چاپ میکند و برای چاپ روی کاغذهای با روکش مناسبتر است.
کدام محصولات با دستگاه چاپ ریسو گراف چاپ میشوند؟
دستگاه چاپ ریسوگراف برای چاپ برروی کاغذ های با سایز مختلف و نسبتا ضخیم و دارای رنگ محدودمناسب است. طیف متنوعی از محصولات را می توان با طرحهای ساده، به صورت تک رنگ و با تیراژ بالا با استفاده از دستگاه ریسوگراف چاپ نمود از جمله موارد استفاده می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- تراکت و بروشور
- سربرگ و پاکت نامه
- کتاب و جزوه با جلد ساده
- فاکتور و فرم
- کارت ویزیت، کاتالوگ و پوستر های ساده و تک رنگ
- کاتالوگ ساده و تک رنگ
- بلیط با تیراژ بالا
فرآیند چاپ ریسوگراف
فرایند چاپ ریسوگراف دارای دو مرحله اصلی شامل آماده سازی و چاپ است.
در مرحله آماده سازی اسکن، ویرایش و تنظیمات چاپ و در مرحله چاپ انتقال به استنسیل، انتقال به درام، انتقال به جوهر وچاپ صورت می گیرد. در این متن به توضیح هر مرحله میپردازیم:
اسکن: محتوای مورد نظر شامل متن یا تصویر به صورت دیجیتال اسکن شده و به کامپیوتر منتقل میشود. تصاویر ومتون باید در حالت سیاه و سفید اسکن شود و وضوح اسکن با توجه به کیفیت چاپ انتخاب و با استفاده از اسکنر رولی یا تخت انجام میشود.
- ویرایش: در صورت لزوم محتوا در کامپیوترو با نرمافزارهایی مانند فوتوشاپ ویرایش و اصلاح میشود.
- تنظیمات چاپ: تعداد صفحات مورد نظر اندازه کاغذ و نوع چاپ (تک رنگ یا چند رنگ) کیفیت و حاشیه کاغذ در سیستم کامپیوتر مشخص میشود.
- انتقال به استنسیل: با استفاده از دستگاه لیزری یا حرارتی تصویر یا متن به استنسیل از طریق اشعه لیزر یا انتقال حرارت و ذوب نقاط مورد نظر روی استنسیل انجام میگیرد.
- انتقال به درام: استنسیل بر روی درام حساس به نور قرار میگیرد و با تابش نور، قسمتهای مورد نظر برای چاپ بر روی درام فعال میشوند و قابلیت جذب جوهر را پیدا میکنند.
- انتقال جوهر: درام با جوهر آغشته میشود و از طریق قسمت های فعال درام به کاغذ منتقل میشود.
- چاپ: کاغذ از زیر درام عبور می کند و جوهر از قسمتهای فعال درام به کاغذ منتقل و طرح چاپ شده روی کاغذ از دستگاه خارج میشود.
کاربردهای چاپ ریسوگراف
چاپ ریسوگراف به دلیل سرعت بالا،قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول کاربردهای متنوعی دارد از جمله :
- چاپ محصولات با تیراژ بالا مانند : تراکت و بروشور، سربرگ و پاکت نامه، کتاب و جزوه، فاکتور و فرم، کارت ویزیت، کاتالوگ، بلیط و پوستر
- چاپ روی کاغذهای ضخیم مانند: کارت پستال، جعبه و پاکت، لیبیل و برچسب
- چاپ تکرنگ و چند رنگ مانند: کاتالوگ، کارت ویزیت، بروشور و تراکت
- چاپ طرحهای ساده مانند: کارت تبریک، دعوتنامه و منوی رستوران
با وجود قابلیتهای چاپ ریسوگراف بایددر نظر داشت که این روش چاپی برای طرحهای پیچیده و با جزئیات زیاد، رنگهای دقیق و چاپ روی کاغذهای گلاسه مناسب نیست
تفاوت چاپ ریسوگراف با فتوکپی چیست؟
دستگاه چاپ ریسوگراف و فتوکپی دو روش چاپ دیجیتالی پرکاربرد در صنعت چاپ هستند که خروجی های با کیفیت قابل قبول ارائه میدهند. در چاپ تک رنگ عموما خرجی چاپ در هر دو روش با کیفیت یکسانی ارائه میشود اما به طور کلی از لحاظ عملکردی و سیستم کارکرد این دو روش تفاوتهایی اساسی با یکدیگر دارند.
سرعت چاپ در دستگاه ریسوگراف بالاتر است (حدود 130 صفحه در دقیقه) و خروجی چاپ با روش ریسوگراف به علت استفاده از ا سکنر و استنسیل از اولین تا آخرین چاپ یکسان و ثابت است.
دستگاه ریسوگراف از تکنولوژی به روز و پیشرفته تری نسبت به دستگاه فتوکپی بهره میبرد و امکان استفاده از کاغذ های با ضخامت بالاتر و ابعاد متفاوت فراهم است. و از طرفی به علت دریافت فایلهای چاپی از کامپیوتر امکان تغییر و ویرایش فراهم است در حالی که در دستگاه کپی این امکان مهیا نیست.
قیمت چاپ در دستگاه ریسوگراف در تیراژ بالا مقرون به صرفه تر از دستگاه فتوکپی است.
جمع بندی
چاپ ریسوگراف یکی از روشهای نوین دیجیتالی برای چاپ طرحهای دلخواه بر روی کاغذ و مقوا است. این روش چاپی به دلیل مقرون به صرفه بودن در تیراژ بالا، سرعت چاپ بسیار بالا، کیفیت چاپ قابل قبول محبوبیت یافتهاست. این نوع چاپ نسبت به چاپ افست دارای سرعت و قیمت مقرون به صرفه تری است و نسبت به فتوکپی کیفیت با ثبات تری در چاپ تیراژ بالا فراهم میکند. زمانی که در چاپ دچار کمبود زمان هستیم و طرح درخواستی ما ساده و تک رنگ است یکی از مناسب ترین انتخابها برای چاپ در تیراژ بالا وحتی بر روی کاغذهای ضخیم چاپ ریسوگراف میباشد.
مطالعه مقالات زیر پیشنهاد می شود: